Mobiel: 06 - 55 12 81 97 Mail: siebehuizinga@live.nl
A life writing experience

Relikwie van het kwaad – Siebe Huizinga.

Siebe Huizinga

Project Description

relikwie van het kwaadVoorjaar 1350. Een monnik is op de vlucht voor een roedel bloeddorstige honden. Zijn pad kruist dat van Raaf, een jonge stroper.

Kort voordat de beesten hun prooi inhalen, duwt de monnik de jongen een in leer gewikkeld voorwerp in handen. Hij draait zich om en gaat de honden tegemoet. ‘Deus Vult!’ (God wil het!) roept hij. Raaf rent voor zijn leven. Het geheimzinnige voorwerp blijkt een met goud versierde hoorn. Zodra Raaf de hoorn vastpakt, krijgt hij een visioen. Vreemde gevoelens en gedachten nemen bezit van hem. Hierna durft hij de hoorn niet meer aan te raken en verbergt hem. De volgende ochtend blijkt de hoorn gestolen. De dief is zijn eigen broer, Job. Raaf zet de achtervolging in. Al snel ontdekt hij dat de hoorn een relikwie is met magische krachten. Het is afkomstig van een mythisch en Bijbels dier: de eenhoorn. Ook anderen willen de hoorn in handen krijgen. Tegen elke prijs, zelfs de prijs van een mensenleven…

Siebe Huizinga stamt uit een geslacht met een weergaloos historisch verteltalent. Zijn eerste jeugdroman (Het verraad van Holland) werd lovend ontvangen en genomineerd voor de Thea Beckmanprijs.

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...